Blog cikkek

Isteni eper
Az isteni eper, de mit érdemes még tudni róla?
Van olyan, aki esetleg nem szereti ezt az isteni gyümölcsöt? Faeper, földi eper, szamóca, erdei szamóca…, melyik melyik? Milyen diétába illeszthető, milyen mennyiségben, és mit lehet belőle még készíteni? Erről szól ez a cikk!
Az izulinrezisztencia kezelése
Az inzulinrezisztencia kezelése dietetikus szemmel
Az inzulinrezisztencia egy szénhidrátanyagcsere zavar. A sejtek nem elég érzékenyek az inzulinra, ezért a szervezet már csak emelkedett inzulinszintekkel tudja a vércukrot optimális szinten tartani. Kezelése 4 pilléren nyugszik, melyekről részletesen az alábbiakban olvashatsz!
Inzulinrezisztencia érthetően, mindenkinek
Az inzulinrezisztenciáról érthetően
Az IR-ről már akár napi szinten hallani, főleg, ha az ember egészségügyi, életmód vagy akár fogyókúrás oldalakat is követ rendszeresen. No de mi is az inzulinrezisztencia, milyen szakemberek foglalkoznak vele mélyebben, és milyen vizsgálat kell a diagnosztizáláshoz? A cikkemben többek között ezekről lesz szó, érthetően!
mintaétrend ir diéta mintaétrend ir mintaétrend ir diéta mintaétrend 30 napos
Minden, amit a reggeliről tudni érdemes
A rendszeres táplálkozással, a tudatosan összeállított étkezések sorával a nap folyamán nagy hatással lehetünk a fizikális vagy akár a mentális egészségünkre, továbbá kihatással lehetünk a közérzetünkre és a teljesítményünkre is. Dietetikusként nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos rendszeresen táplálkozni, és hogy kiemelten fontos minden nap reggelizni. Ha megnézel egy dietetikus szakember által összeállított mintaétrendet, egészen biztos, hogy látsz majd benne reggelit!
diétás étrend férfiaknak diétás étrend nőknek diétás étrend fogyáshoz diétás étrend betegeknek
Milyen élelmiszerekkel növelheted a rostbeviteledet?
Az egészségmegőrzésünk céljából kifejezetten fontos rostdúsan táplálkozni. Kihatással lehetünk a szénhidrát anyagcserénkre, a vércukor értékeinkre, egyes betegségek kialakulásának az esélyét is csökkenthetjük (pl vastagbél daganat), vagy akár a fogyókúránk is sikeresebb lehet, ha elegendő rosttal kombináljuk az étrendünket.
inzulinrezisztencia mintaétrend és alapszabályok, IR mintaétrend, ir receptek, ir diéta
Mindent a rostokról! Ezért fontos cukorbeteg étrendben vagy inzulinrezisztenciában!
A rostok az egészséges étrend fontos részei, a rostdús táplálkozás nagy mértékben hozzájárulhat az egészséges emésztéshez és ezáltal az egészségmegőrzésünkhöz is.
error: A tartlom védett.