Rólam
…és a munkámról kicsit részletesebben.
Tárczy Virág vagyok, dietetikus szakember, több mint 15 éve dolgozom a szakmámban.
Közel 10 éve tartok rendszeresen dietetikai tanácsadásokat, az elmúlt években több ezer páciensnek segítettem a szükséges diétájuk megismerésében és elsajátításában. Kiemelten foglalkozom a szénhidrátanyagcsere-zavarok (inzulinrezisztencia, diabétesz) és az elhízás étrendi kezelésével, külön szívügyem a terhességi diabétesz (GDM) kezelése.
Én és a diéták
Néhány extra információ rólam
Nekem is szükségem van/volt egyes diétákra az életem során. Sosem voltam vékony. Most sem vagyok. A 30as éveim elején kiderült az IR, melyből komoly, inzulinnal kezelt terhességi cukorbetegség alakult ki a várandósságaim alatt.
Előnye ennek a jó pár évnek, hogy rengeteg saját tapasztalatot szereztem az IR, a diabétesz és a fogyókúra diétájával kapcsolatban, így nem csak a tankönyvekre hagyatkozom 1-1 étrend megírása kapcsán. A 15+ év szakmai tapasztalat már csak bónusz.
együttműködéseim
Több budapesti étel házhozszállító cég tematikus (inzulinrezisztens, diabéteszes, egyéb diétás) menüinek tervezésében, illetve elindításában segítettem, 5 évig voltam az Alexa sütöde Kft. dietetikusa, jelenleg immár 7 éve az Egészségpajzs Kft.-vel, és a Yolofood Kft.-vel vagyok szoros és folyamatos szakmai kapcsolatban, ahol szintén diétás menütervezéssel foglalkozom.
A Detki Keksz Kft. dietetikusa vagyok, mely során termékfejlesztésekben és a kekszek népszerűsítésében is részt veszek. A hozzáadott cukortól mentes és rostdús Vitál termékcsalád fejlesztésében aktív szerepem volt/van.
Budapesten a G1 Intézetben és a Wáberer Medical Centerben dolgozom dietetikusként.
Számos szakmai cikkem jelent meg az Élelmezés szaklapban az étkezés és étkeztetés témakörében.
Édesanya vagyok, két kisgyermekem van. A családom és a munkám miatt is sok időt töltök a konyhában.
Szeretek sütni- főzni, új alapanyagokat és recepteket kipróbálni. Kedvencem a magyar- és az olasz konyha.
Szeretem a kreatív elfoglaltságokat, órákig el tudok merülni egy macerás süteménykészítésben vagy egy számos kifestőben, kedvelem az aprólékos és figyelmet igénylő tevékenységeket.
Nagyon szeretem a teákat, és inkább édesszájú vagyok. A kedvencem a képviselőfánk, amit már teljes kiőrlésű liszttel és hozzáadott cukortól mentesen „diétásan” is el tudok készíteni!
Miért lettem dietetikus?
Érdekesnek tűnt a szakma. Érdekelt, hogy miként lehet táplálkozással, különféle étrendekkel, ételekkel és élelmiszerekkel betegségeket megelőzni vagy jól kezelni, ezért (is) esett a választásom a dietetikus szakmára.
4 évig tanultam dietetikusnak a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskoláján. A diploma megszerzése óta is rendszeresen veszek részt továbbképzéseken és oktatásokon, követem a táplálkozástudománnyal kapcsolatos új javaslatokat.
Sokat dolgozom, és nagy szerencsém, hogy tényleg szeretem a munkámat!