1 adag:
Forró olajon a karikázott pórét és a felcsíkozott csirkemellet megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát, és kevéske víz hozzáadása után fedő alatt megpároljuk az egészet.
A kisebb karfiolrózsákat és a tésztát külön- külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a tésztát lehűtjük folyó víz alatt.
A tejfölben elkeverjük a fűszereket, a mustárt, a lisztet és a tojást is, a sajtot lereszeljük.
Egy tálban a tésztát, a karfiolt, a húsos répát és a tejfölös tojást összeforgatjuk, tepsibe/jénaiba tesszük, majd a tetejére szórjuk a sajtot. Forró sütőben összesütjük az ételt kb 30 perc alatt 180 fokon (a sajt piruljon rá).
Tetszik ez a recept?
Ehhez hasonló recepteket találhatsz a szakmai anyagaimban is, melyeket 50g és 55g szénhidráttartalomra kalkuláltam ki! Nézd meg a jellemzőiket, klikk a linkre:
https://mintaetrend.hu/webshop/50gr-szenhidrattartalmu-receptotletek/
https://mintaetrend.hu/webshop/55gr-szenhidrattartalmu-receptotletek/