Sült csirkecomb, 1 adag:
A combot megmossuk, a látható zsírrétegeket eltávolítjuk. Befűszerezzük, tepsibe tesszük, lecsurgatjuk a pici olajjal, majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 45 perc alatt pirosra sütjük.
Bulgur, 1 adag:
Sós lobogó vízbe tesszük a bulgurt, majd kb 12-15 perc alatt puhára főzzük, végül leszűrjük.
Kínaikel-saláta, 1 adag, készen kb 200g:
A kínai kelnek az alját (fehér vaskos rész) levágjuk, a külső leveleit ha nem szép, akkor leszedjük, a zöldséget megmossuk. A salátát vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát megpucoljuk, majd vékony félkarikára vágjuk. A kelt és a hagymát lesózzuk, majd összeforgatjuk és 1 órán át állni hagyjuk.
A kefirben elkeverjük az őrölt fehérborsot, a szerecsendiót és a (cukormentes) szárított ételízesítőt.
A hagymás kelt kézzel kinyomkodjuk, hogy a felesleges lé kijöjjön, de nem kell teljesen szárazra kinyomkodni.
A kinyomkodott zöldségekkel összekeverjük a fűszeres kefirt, majd hűtőben minimum 2 órán át hagyjuk egybeérni a salátát.
Sült csirkecomb helyett például sertéssülttel, baconba tekert sült csirkemellel, sült csirkemájjal vagy akár grillezett sajttal is nagyon finom az összhatás!
Az étel magasabb rosttartalma az emésztésnek is jót tehet, és ettől az ételtől jó eséllyel éhes sem leszel túl hamar! Próbáld ki, szerintem nem fogsz csalódni!
A salátának a receptjét külön is megtalálod az oldalon, ott a tápérték adatokat is láthatod csak a salátára vonatkozóan: