1 adag:
1 adag:
A kaliforniai paprikának a csúcsos végéből egy kicsit levágunk (hogy megálljon rajta), majd keresztben ketté vágjuk. A csumás részéből a csumát óvatosan kivágjuk, a paprikákat kevés sóval megszórjuk.
A darált húshoz hozzá adjuk a zabpelyhet, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a borsot és a sót, majd összedolgozzuk az egészet. A masszát a paprikákba töltjük, nem baj, hogy ha nagyobb a paprika, és marad töltés után egy kis üres perem, a tejföl majd kitölti!
A húsos töltött paprikákat olajozott tepsibe vagy jénai edénybe tesszük, alátöltünk adagonként kb 20 ml vizet. Alufóliával lefedjük az edényt, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük az ételt. Sütőből kivesszük a tepsit, és a fóliát levesszük róla.
A tejfölben elkeverjük az aprított kaprot, majd a megsült paprikákra kenjük, és fólia nélkül a sütőben további kb 10-15 perc alatt készre sütjük az ételt.
A rizst sós bő vízben kb 10 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A borsót külön megfőzzük, majd a rizzsel összekeverjük.
TIPP:
Ez az étel nemcsak színes és laktató, hanem meglepően könnyen elkészíthető is, akár kezdőknek is ajánlom. A zsírszegény húsos töltelék és a bő zöldségtartalom révén remekül beilleszthető IR-es és cukorbeteg étrendbe is. Egy adag 50 g szénhidrátot tartalmaz, így tervezhetően illeszthető be a napba. Próbáld ki Te is!