Töltött csirkecomb, 1 adag:
Párolt mexikói zöldségköret, 1 adag:
A combot megmossuk, a látható zsírrétegeket eltávolítjuk. A kenyeret/zsemlét beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk, de nem teljesen "szárazra", maradjon vizes, de ne csöpögjön. Egy tálban összekeverjük a kinyomkodott pékárut, a tojást, a májast, a sót, borsot, majorannát és a zúzott fokhagymát vagy granulátumot. A tölteléket betöltjük a combok bőre alá, majd a combokat -alul-felül- sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és fokhagymaporral megszórjuk, majd a kiolajozott tepsibe tesszük. Combonként kb 10 ml vizet vizet öntünk még a tepsibe, illetve belehelyezzük a paradicsomokat és a paprika darabokat is. Alufóliával lefedjük a tepsit, majd 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 45 percig sültjük, majd levesszük a fóliát, és további 15-20 percig sütjük a combokat, amíg kissé megpirulnak.
A körethez a vajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a fagyasztott keveréket, egy kevés sót és egy kevéske vizet, majd megpároltjuk a zöldségeket.
(a csirkecomb csonttal együtt kb 220g súlyú, én csirkefelsőcombot használtam)
Készülhet a töltelék fehérzsemlével vagy kenyérrel is természetesen. Ha fehér pékárut használsz, de szeretnél rosttartalmat növelni benne, akkor dúsíthatod adagonként a tölteléket 1 csapott teáskanál zabpehellyel, vagy adagonként 1 mokkáskanál zab- vagy búzakorpával is.
A töltelék tovább dúsítható apróra vágott és olajon pirított vöröshagymával is, illetve színesíthető főtt zöldborsóval vagy párolt (vagy konzerv) gombával is.
Ha nem fér az összes töltelék a combok bőre alá, akkor egyszerűen a többletet tedd egy halomba a tepsibe a combok mellé.
Ha a combok sütését hamarabb csinálod, mint a köretet, akkor a zöldségek párolásánál a tepsiben lévő fűszeres levet is felhasználhatod a víz helyett, isteni ízt fog adni a zöldségeknek a kisült fűszeres húslé.