Kakaós zabpuding gyümölccsel

Kakaós zabpuding gyümölccsel
Inzulinrezisztens-, diabéteszes-, fogyókúrás étrendbe, energia: 145 kcal, szénhidrát: 20,2 g. Ez a krémes, kakaós zabpuding nemcsak finom desszert, hanem tudatos kisétkezés is lehet! Nem a klasszikus pudingporból (keményítőből), hanem zabpehelylisztből készül, így kíméletesebb a vércukorszinthez, rostban gazdagabb, és laktatóbb is ez a puding a hagyományos verzióhoz képest. A friss eperrel vagy egyéb erdei gyümölccsel párosítva igazi ízélmény lehet! A recept ráadásul tejmentes, percek alatt elkészül, és jól illeszthető IR- vagy diabéteszes étrendbe is.

Tápérték:

  • Energia: 145 kcal                  
  • Fehérje: 4,1 g
  • Zsír: 2,6 g
  • Szénhidrát: 20,2 g
  • Élelmi rost : 6,3 g

Összetevők és elkészítési leírás:

Kakaós zabpuding eperrel

  • 170 ml mandulaital (hcn)
  • 20g zabpehelyliszt
  • 5g kakaópor
  • édesítőszer (1:4)
  • 90g eper

A lisztet, a kakaóport és az édesítőt elkeverjük a mandulaitallal, majd felforraljuk. Ha puding állagúra sűrűsödött, tálkába töltjük, és hagyjuk kihűlni. Friss eperrel tálaljuk.

Eper helyett a 20g ch tartalomért tehetsz a puding tetejére:

  • 110g szedret
  • 70g őszibarackot
  • 70 g mandarint
  • 55g körtét

Ez a zabpuding jól beilleszthető diabéteszes-, fogyókúrás-, vagy inzulinrezisztens étrendbe is, az egyéni toleranciát figyelembe véve!

A recept tejmentes.

Hasonló recepteket találsz a 20g ch tartalmú kisétkezések ötletek és receptek anyagomban is, ahol szintén további tippeket adok a recepteken belül is, hogy mit mivel helyettesíthetsz az azonos ch tartalomért.

https://mintaetrend.hu/webshop/kisetkezes-otletek-es-receptek/

error: A tartlom védett.