Szilvás vagy barackos zabpelyhes muffin
A gyümölcsökön kívül minden egyéb összetevőt egy nagyobb tálban egynemű tésztává keverünk.
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk. Ha szilva, akkor csak félbe vágjuk (nem kell kisebbre), ha barack, akkor kb akkora darabokra vágjuk, mint a fél szilvák.
Kapszlipapírral kibélelünk 10db muffin formát, majd a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. A gyümölcsöket kissé a tésztába nyomjuk (2db fél szilva/muffin), de nem kell teljesen belenyomkodni az aljáig, magától is szépen bele fog süllyedni.
Előmelegített sütőben 160-170 fokon 23-25 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
Ha nem szeretnél édesítőt használni, akkor kb 130g cukorral már kellemesen édes lesz a muffin, és még ez is csökkent hozzáadott cukormennyiségnek nevezhető!
Készítheted gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel, banánnal és szederrel is nagyon finom süteményt kaphatsz a végén!
Frissen langyosan vagy kihűlve, de még másnap is nagyon finom muffin, könnyen porciózható és csomagolható, tényleg egy finom uzsonnaötlet, nem egy üres kalóriás rágcsa!