Fetasajtos sütőtökragu teljes kiőrlésű tésztával, 1 adag:
A tisztított sütőtököt felkockázzuk kb 2x2 cm-re. A felforrósított olajon átfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a tököt, sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel, majd lefedve kevés vízzel 10-15 percig pároljuk. Ha már majdnem puha, akkor megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is. A mártás sűrűséghez kb 80-100ml vizet pótlunk a raguhoz, kiforraljuk, utóízesítjük.
Ha elkészült a ragu, akkor kifőtt teljes kiőrlésű tésztára vagy mellé halmozzuk, tetejére rámorzsoljuk a fetasajtot.
Ha szereted a húsmentes ételeket, akkor érdemes ezt a tökös ételt is kipróbálnod. A recept kiszabását nézve biztosan nem maradsz éhes utána!
A sütőtök édeskés ízét a sós fetasajt nagyon kellemesen kiegészíti. A ragut mindenképp érdemes intenzíven fűszerezni.
Ez a szuper, szezonális étel szerepel az egyik legnépszerűbb fogyókúrás étrendemben is: https://mintaetrend.hu/webshop/intenziv-fogyokuras-etrend-oszi-teli-ideny/