1 egész kenyér:
1 szelet kenyér (kb 1 cm vastag):
Brokkolis kenyér (15 vékony szelet)
A brokkoli rózsáit megmossuk, majd késes aprítóban felaprítjuk, és tálba tesszük.
Hozzáadjuk a többi alapanyagot (a szezámmag csak 2/3-át), és egynemű tésztát keverünk belőlük, az állag egy sűrű galuskatésztára fog hasonlítani.
Sütőpapíros kisméretű formába simítjuk a tésztát (nálam egy 10x20cm-es forma volt), megszórjuk a maradék szezámmaggal, majd légkeverés mellett 190-200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
Kb 15 vékony szelet lesz belőle.
Brokkoli kedvelőknek mindenképp ajánlom kipróbálásra! Ez egy valóban izgalmas és nem mindennapi összetevő kombináció egy kenyérhez.
Ha nem szereted a brokkolit, akkor ez nem a Te recepted lesz, mivel a végtermékben abszolút érezhető a brokkoli jellegzetes ízvilága.
Az összetevőknek köszönhetően alacsonyabb ch tartalom várható mindamellett, hogy 2g élelmi rost jut minden egyes kenyérszeletre!
Maga a kenyér nem lesz az a tipikus száraz hatású klasszikus kenyér, a brokkoli nedvességtartalma miatt kissé vizesebb lesz a végtermék, ami így is élvezhető, ám egy kis kenyérpirítás szerintem kifejezetten jót tud neki tenni, így veszít egy kis nedvességtartalmat mindamellett, hogy kap egy pici kérget a kenyérszelet! Emiatt a pirítás miatt nem lesz a kenyér "gyorsan felszívódó szénhidráttartalmú", emiatt nem kell aggódni!
Zöldségkrémmel és sajttal vagy fűszeres túrókrémmel finom reggeli vagy vacsoraötlet lehet!